Софийският районен съд постанови постоянно задържане под стража за 48-годишен столичен шофьор, който са закани с убийство на жена и счупи стъклото на автомобила ѝ след пререкание заради засичане.

Клуб Z също вчера разказа за случая.

"И. Ш. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 25.11.2023 г. около 18,30 часа на бул. „Акад. Иван Ев. Гешов” в град София се е заканил с убийство на Н.В. Казал й: „ще ми избиеш семейството, ти нормална ли си, ще те убия”, след което нанесъл удари с ръце и счупил предното ляво стъкло на лявата врата и предното ляво странично огледало на лек автомобил, марка „Дачия“, в който се намирала Н. В.", пишат от Районната прокуратура.

Вчера пред Нова тв потърпевшата жена разказа:

„  Човекът слезе от колата и тръгна агресивно към мен, заплашвайки, че ще ме убие. В този момент осъзнах, че вероятно не съм го видяла заради метеорологичните условия и съм го засякла.

Свалих си малко стъклото, започнах да му се извинявам, но той ми счупи прозореца и страничното огледало. Стъклата се пръснаха, нарязаха ми ръцете и лицето. Той се качи на колата и си тръгна. Много се уплаших”, признава Николета Ваклинова.

Първоначално извършителят бе установен и задържан с прокурорска мярка до 72 часа.

Съдът приема доводите на обвинението, че има опасност обвиняемият да извърши друго престъпление и постанови спрямо него най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мярката подлежи на обжалване пред Софийския градски съд.