Светът определено се обърка, приятели. Махалото залитна в крайнодясното и една след друга уж демократични държави избират възможно най-нелепите радикали за свои ръководители.

Това, което прави най-силно впечатление обаче, са фризурите на въпросните радикали. Герд Вилдерс, победителят от изборите в Нидерландия, има същата прическа, като Доналд Тръмп. А Доналд Тръмп има същата прическа като Борис Джонсън. Същата фризура носи и аржентинският им близнак Хавиер Милей, само дето е объркал номера на боята и вместо платинено русо, си е сложил гарвановочерно. И бакембардите са му по-мачовски, но това е Аржентина, все пак.

Та се чудя, по-простата маса на тая планета си обяснява всеки по-сложен процес в политиката с тайно задкулисие, което се събира в някоя нюйоркска пицария или в ПосолствоТО в София и плете какви зли уйдурми да сътвори в следващите месеци. Всичко е планирано по тези тайни места – и пандемията, и кемтрейлса, и войната вУкрайна, и земетресението в Турция, и атентата в Израел, и кой да спечели олимпийското злато, и снегът в София най-изненадващо през ноември... абе всичко.

Обаче аз като по-интелигентна и съответно по-наблюдателна, мога да ви кажа, че задкулисието се събира в онзи таен фризьорски салон, в който им правят прическите на въпросните господа. Добре, че мъжкото фризьорство не е чак толкова напредничаво в родината ни и у нас господата делят прическите все още на „с коса“ и „без коса“.

По същия начин са разпределени и политическите сили у нас. Добрите обикновено замятат перчем, а крадливите, лудичките и откровено злите бръснат това, което им е останало. Е, естествено, има и изключения. За перчема на Волен Бойко сигурно би дал вила в Барселона и парче от магистрала „Хемус“. А пък Костадин имитира Румен Радев в прическата, ма пусто косата му си седи, за разлика от тази на конкурента. Явно нашите не са получили още ред в тайния фризьорски салон, в който се разпределят съдбите на народите и зловещият фризьор краде благата им.

Злият фризьор, както аз го наричам, е този, който решава дали един човек да е богат или беден. Той е по-зъл и виновен и от турското робство и най-любимот ому занимание е да пречи на личния просперитет. Ако не беше той, България щеше да е като Саудитска Арабия, а ние щяхме да сме богати и без да работим, все едно сме катарци. А сега какво? Европейци! Работа, данъци, демокрации, избори, зор, лична отговорност и директни последствия от решенията. Еми то това живот ли е?