Софийска районна прокуратура внесе трети обвинителен акт срещу Васил Михайлов - син на доскорошния зам.-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов. Този път обвинението е за четири закани с убийство, отправени към жена в Перник.

Интересно е, че жертвата е младата приятелка на сина на магистрата, която при предишните дела много активно го подкрепяше в съдебната зала.

Държавното обвинение твърди, че той е отправил 4 заплахи за живота й, които биха могли да предизвикат основателен страх и притеснение у потърпевшата, че ще бъдат изпълнени.

Това е поредно дело срещу младежа. На 2 октомври той сключи споразумение с прокуратурата заради лека телесна повреда по хулигански подбуди и закана с убийство на мъж в родния си град. По това обвинение получи 20 месеца условно с 4 години изпитателен срок.

Съдът е преценил, че самопризнанията му съвпадат с доказателствата и е одобрил споразумението.

Тъй като местните магистрати в миньорския град постоянно си правят отвод, въпросното дело бе гледано в Сливница.

Малко парадоксално, през април той получи друго наказание - за средна телесна повреда на младеж през лятото на 2021 г. при сбиване пред дискотека в Созопол. И там сключва споразумение с прокуратурата и Районен съд-Бургас го е одобрил - 18 месеца пробация и 100 часа общественополезен труд.

Тези наказания са възможни, поради това, че досега въпреки каскадата от процеси, деюре се води неосъждан.

А по новото обвинение мярката за неотклонение бе гледана в Дупница - съответно на втора инстанция от Окръжен съд-Кюстендил. Съдът го остави запостоянно под стража при сериозна "конкуренция" - по същото време младежът се водеше домашен арест.

Интересно е, че при старите му дела въпросната приятелка Боряна Рангелова активно го подкрепяше по време на заседанията. Сега излиза, че Васил я е заплашвал дори от затвора:

"По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до 6 години. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, извършени са претърсвания и е иззет мобилен телефон, който обвиняемият е ползвал докато е бил в затвора в гр. София", пишат от прокуратурата.

Това е третият обвинителен акт, който е внесен само от Софийска районна прокуратура спрямо Васил (ако не броим онзи край морето).

Младежът е роден на 30 юни 2003 г.

 "Заклевам се в майка ми, която единствено обичам, че съм обвинен за побойник – нещо, което не съм аз", каза на 6 ноември пред съдиите в Кюстендил Михайлов и добави, че е "добър човек", макар да е правил и недобри неща. 

Паралелно с това в историята са намеси и дуг сюжет - прокуратурата обвини бащата Бисер Михайлов, че е пребил майката на Васил. Самата жена обаче отрича да си спомня да е агресирана - знае, че е припаднала, но не помнела дали е удряна. 

Разследването бе започнато по сигнал на дъщеря й, която я открила в безпомощно състояние във фамилното жилище.

Ето и оригиналното съобщение на прокуратурата от днес:

Софийска районна прокуратура внесе трети обвинителен акт срещу В.М. за четири закани с убийство, отправени към жена в гр. Перник

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе в Районен съд-Перник обвинителен акт срещу В.М. за закани с убийство, отправени към жена.

В периода от 28.10.2022 г. до 21.07.2023 г. при условията на продължавано престъпление с четири деяния, обвиняемият В.М. се е заканил с убийство на Б.Р.

На 28.10.2022 г. около 04,00 часа в апартамент в гр. Перник, В.М. се заканил с убийство на жената, като ѝ казал: „Ще те убия! “, а след това започнал да нанася удари с ръка по лицето й. На неустановена дата през м. декември 2022 г. и на 01.07.2023 г. се обадил на жената по телефона и отново й казал, че ще я убие.  На 21.07.2023 г. около 17,30 ч. в гр. Перник обвиняемият отново се заканил с убийство спрямо Б.Р., като й направил жест с ръка наподобяващ стрелба с пистолет, насочен към нея.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до 6 години. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, извършени са претърсвания и е иззет мобилен телефон, който обвиняемият е ползвал докато е бил в затвора в гр. София.

Това е третият обвинителен акт, който е внесен от Софийска районна прокуратура спрямо В.М. за извършени престъпления на територията на гр. Перник. В.М. е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство, по което заседанията продължават в Софийски районен съд. По обвинение на Софийска районна прокуратура за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди В.М. вече е осъден и му е наложено наказание от 20 месеца „лишаване от свобода“ условно, чието изпълнение се отлага на основание чл. 66, ал. 1 от НК за срок от 4 години.