Тервел Пулев и Кубрат Пулев записаха убедителни победи по точки на гала в Коста Меса, Калифорния. Те излязоха на ринга един след друг, като първият се справи с американеца Дионардо Майнър, а вторият хвърли голям бой на някогашния добър боец в тежка категория Анджей Вавжик.

Преди това и двамата братя бяха принудени от организаторите на събитието в зала "Хангар" да дадат допинг проби. Искаха да ги отложат за след края на мачовете си, но получиха отказ и предупреждение, че няма да излязат на ринга, ако откажат. Така се съобразиха.

Тервел Пулев срещу Дионардо Майнър

В двубой в тежка категория 40-годишният Пулев победи американеца Дионардо Майнър по точки с пълно съдийско единодушие - 59:54, 60:53, 60:53. Това е 18-ата му победа като професионалист, той има само една загуба.

В първите минути на боя 34-годишният Майнър бе доста активен. Играещият с обратен гард американец опитваше да търси всяка възможност за атака, но бързо се умори и Пулев веднага използва момента, за да поеме инициативата. 

Предимството на българина, особено във втория и третия рунд, бе много сериозно, като в средата на третия той успя да прати съперника си и в първия нокдаун в мача. Майнър трудно стоеше на краката си и често навеждаше глава, за да парира атаките на Тервел и да си даде време за почивка. 

Последен опит да промени нещо Майнър направи в четвъртия рунд, но тази му активност не доведе до промяна в баланса на силите. 

В последните два рунда от предвидените шест Тервел Пулев бе пълен господар на ринга и макар да не успя да нокаутира противника си, не остави никакво съмнение, че повече заслужава победата.

Кубрат Пулев срещу Анджей Вавжик

Кубрат Пулев надигра напълно поляка Анджей Вавжик и го победи с пълно съдийско единодушие в гвоздея от програмата - 99:89, 100:88, 100:88.

Той регистрира 30-ата си победа в 33 мача сред професионалистите. Двама от арбитрите видяха по-добра игра на Пулев и в десетте рунда на мача, докато един от тях присъди един рунд в полза на Вавжик.

Двубоят от тежка категория премина изцяло под контрола на Пулев, като той прати съперника си на два пъти в нокдаун, но се размина с нокаута.

В първите два рунда играта бе по-скоро опознавателна с минимално предимство на Пулев. В третия той вече изглеждаше по-уверен. 

В края на първата минута на четвъртия Вавжик организира първата си по-сериозна атака в мача, а малко по-късно намери и брадата на Пулев с ляв прав удар. 

Българинът отговори на предизвикателството в средата на петия рунд, когато сериозно разклати Вавжик с последователни ляв и десен удар. Последваха и няколко леви прави удара на българина, но в края на рунда съдията на ринга предупреди Пулев за удар с лакът в лицето на поляка.

Шестата част започна с много активен бокс от страна и на двамата. Много тежък удар с дясната ръка накара Вавжик да приклекне, но полякът не падна и не му бе броен нокдаун. 

В края на рунда с ляво кроше Кубрат Пулев успя да прати Вавжик на земята и този път вече имаше отброяване за нокдаун.

Още в старта на осмия рунд Пулев направи много солидна атака с дясно кроше, с която докара втори нокдаун на Вавжик. Полякът трудно стоеше на краката си, а неспирните леви прави удари на българина правеха задачата му доста трудна. 

Кобрата не бе излизал на ринга от лятото на миналата година, когато загуби от Дерек Чисора.

Кубрат имал висока температура, обмислял да се откаже

"Не беше лесно, явно ни е писано винаги да има драми или с мен, или с брат ми, когато се боксираме тук, в "Хангара". Дори и сутринта имах температура. Говорихме с щаба дори да откажа мача, коментира той пред бТВ, а след това и във Фейсбук. - Можеше да победя далеч по-убедително, но това, което пазехме в тайна от няколко дни е, че не се чувствах добре, няколко дни бях с висока температура, включително в часовете преди мача. Но победата си е победа.

Сърдечно ви благодарим с Тервел за любовта, с която ни дарихте, за подкрепата, за уважението! За това, че в България се лишихте от сън, за да станете и да ни гледате на живо тази сутрин. Дано сме ви зарадвали!"

Той се надява да може за трети път да атакува световната титла в тежка категория, но не иска да си поставя конкретни цели:

"Не искам да правя дългосрочни планове. Step by step. Догодина мисля да изиграя още по-сериозен мач, а защо не и за титла. Трябва да гоним постижения, каза още българинът. - Година и половина без бокс ми повлия. Не съм толкова разчупен и обигран. Рингът ми липсваше на мускулите, на краката... Много наши познати дойдоха от всички краища на Америка, за да ни подкрепят. Това е уникална подкрепя. Поздравявам и цяла България."