Кинолегендата Ален Делон е останал "изключително шокиран от медийните разкрития, организирани от сина му Антони". И ще подаде жалба срещу него, като осъжда и коментарите, целящи да "навредят" на него и на дъщеря му Анушка. Това съобщи адвокатът Кристоф Айела в изявление, изпратено до АФП.

"Ален Делон ме помоли да подам жалба, първоначално за клевета. А също и да проуча необходимите процедури, за да бъдат прекратени заплахите срещу него и дъщеря му", уточнява Айела.

В интервю за списание "Пари мач", публикувано в четвъртък, Антони Делон казва, че баща му е "безпомощен" и твърди, че е сезирал за поведението на Анушка полицията, но без да подава жалба.  Антони обвинява сестра си, че не го е уведомила, че Делон, който сега е на 88 години и получи тежък инсулт през юли 2019 г., не е издържал "пет когнитивни теста" между 2019 и 2022 г.

"Кой баща би могъл да се примири с това?", реагира звездата на френското кино, цитиран в прессъобщението, разпространено от адвоката му. Ален Делон не можел "да понася агресивността на сина си Антони", се казва още в изявлението. Актьорът твърдял, "още по-шокиращо", че е изкарал последната си Коледа". 

"За разлика от Анушка, синът му Антони никога (...) не се е интересувал истински от него и дори днес го вижда много малко", са думите на адвоката, който се позовава на Делон.

Ален Делон бил на мнение, че Антони  отново се е възползвал от името му, за да получи публичност.

"Оставете ме на мира, оставете дъщеря ми на мира", призовава той.

Изясняването на семейните отношения през медиите продължи. Антони обвини отново своята полусестра, че е пожелала да премести баща им в Швейцария по финансови причини.

"Всички тези истории за пари, за наследство ме разболяват", каза той пред телевизионния канал СeНюз в деня след интервюто си пред сп. "Пари мач", в което обвини Анушка в манипулация на баща им.

"Аз и брат ми искаме волята на баща ни да бъде уважена, т. е. да го оставим в Души-Монкорбон (Централна Франция)", обясни още Антони Делон.

Баща му е швейцарски гражданин от 1999 г.

"Анушка е ужасена, че моят баща би могъл да промени гражданството си, защото това би довело до огромни данъци след смъртта му", каза още Антони Делон.

Според него жалбата, която иска да подаде баща му срещу него, е отново манипулация на Анушка. 

Антони повтори, че прокурорът на Монтаржи Жан-Седрик Го иска законова защита на актьора, който трябва "да бъде поставен под попечителство".

От своя страна прокурорът каза пред АФП, че "не би желал да коментира конфиденциална информация и че "уважението към човешкото достойнство е фундаментално право". 

Фамилията Делон влезе в центъра на вниманието на френските медии миналата година, като този път децата на Ален Делон - Анушка, Ален-Фабиен и Антони, се опитваха да спасят баща си от жената, настанила се при него, докато звездата на френското кино се възстановяваше от получения през 2019 г. инсулт, разказа БТА. Актьорът писмено подкрепи жалбата.

Антони, Ален-Фабиен и Анушка твърдяха, че баща им е обект на тормоз и личното му пространство се нарушава от нанеслата се при него Хироми Ролен (66 г.). В интервюта за френски медии от 2021 г. Ален Делон я представяше като неговата "японска спътница".