Граждани се събраха в знак на протест пред болница „Пирогов“ заради случая "Даная". В края на миналата седмица майката на починалото 15-годишно момиче обяви, че ще протестира пред лечебното заведение. Тя изпрати и отворено писмо до премиера Николай Денков с искане за отстраняване - поне временно, на директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров, докато не приключат новите проверки. Исканията на събралите се днес пред болницата са тези - отстраняването на Димитров и обективна проверка на фактите по случая "Даная“. 

В началото на годината от ИА "Медицински надзор" съобщиха, че на 8 януари 2024 г. започва втора проверка по случая „Даная“. Заради "разпространени в публичното пространство съмнения в резултатите от първата проверка", целяща да установи фактите при лечението на детето.

Съставът на екипа проверяващи ще бъде различен от служителите, извършили първата проверка, а от агенцията ще изпратят цялата документация, констативните протоколи и докладите от първата проверка на Главна дирекция “Национална полиция”, за да се установи достоверността на всички документи, предоставени от лечебните заведения.