Елена Динева, жената до Васил Божков, пристигна в Главна дирекция „Национална полиция“, заедно с адвоката си Людмил Рангелов, предава БТА.

Тя и защитникът ѝ заявиха, че не знаят причината Динева да бъде призована в полицията. 

Адвокат Рангелов каза само, че клиентката му ще бъде разпитана като свидетел. Той добави, че поканата за разпит е от декември месец миналата година

"Не е с призовка, по телефона сме призовани и според мен не е свързано с последните събития, защото призоваването е от първата десетдневка на декември месец. Едва ли е в тази връзка. Но наистина никаква информация нямаме", допълни адвокат Людмил Рангелов, цитиран от БНТ.

На излизане от Главна дирекция "Национална полиция" адвокатът коментира, че разпитът е бил за договор за заем отпреди 15 години.

"Търговско дружество, управлявано от г-жа Динева, е дало заем на някакво акционерно дружество. Нито има обвиняеми, нито има посочени лица, срещу които постановлението да е насочено - да бъдат разследвание еди кои си лица.

От 2008 година е този договор - върху това коментираме. Договор от 2008 г. Кой може да си спомни за нещо, което се е случило преди 15 години", каза още защитникът.

През 2020 г., когато прокуратурата изведнъж се стовари срещу Божков, Динева също бе присъединена към някои от обвиненията и дори прекара известно време в ареста (по същия начин се случи с официалната му приятелка, певицата Лилана, както и със секретарката му, б.р.).

Както и срещу хазартния бос обаче - и срещу нея до момента в съд не е внесен обвинителен акт за нито едно от деянията, които прокуратурата спрягаше.

В петък обаче се получи ново развитие, след като полицията ефектно нахлу в имоти на Божков, а самият той бе привикан на ул. "Антим I" в СДВР на разпит. Това стана пред десетки камери, а МВР официално съобщи, че се търсят доказателства за съпричастност на Божков към убийството на Алексей Петров.