Бизнесменът Васил Божков дойде в сградата на Националната следствена служба, заедно с един от адвокатите си - Георги Гатев.

На влизане Божков и защитникът му отказаха да отговарят на въпроси на медиите, предаде БТА.

"Ще отговоря на въпросите, след като изляза", каза Божков.

След престой в националното следствие повече от час той обясни, че са му били предявени материалите по делото за хазартния му бизнес.

„Предявяват ми дело, което го водя четири години“, уточни той.

Попитан на какви доказателства се крепи тезата на обвинението, Божков отговори „на слухове“.

„Някой чул, не разбрал, това е“, допълни той.

Така излиза, че това ще е първото дело - сред истинско съзвездие от обвинения, които бяха повдигнати срещу Божков от 2020 г., което ще влезе в съдебна фаза.

Клуб Z припомня, че само преди дни - в петък, полиция влезе в негови офиси, а той ефектно бе привикан да дава показания в СДВР. Разпространено бе, че става въпрос за убийството на Алексей Петров.

Вчера пък жената на Божков - Елена Динева бе разпитвана на трето място - дирекцията на полицията в жк "Младост".

След прибирането му от Дубай и кратък престой в ареста, от септември Божков е с мярка за неотклонение "домашен арест". Решението на съда е именно по "голямото" дело срещу него, свързано с неплащане на такси за хазарт, принуда и подкупи на длъжностни лица и пр.

Срещу хазартния бос има още обвинения за незаконно държане на антики и за група за убийства и изнасилвания. Нито едно дело досега не бе внесено в съда, камо ли да е почвало.

След разпита в петък Божков отрече да е бил питан за убития миналото лято Алексей Петров. По-късно същия ден от прокуратурата обявиха, че при действията на МВР не се е стигнало да изземване, припомни днес БТА.