Михаил Касабов е подал документи за вписването си в Търговския регистър като и.д. президент на БФС без да има благословията да го направи от Изпълнителния комитет на централата.

Така Йордан Лечков обясни пред БНТ жалбата си в Софийски градски съд (СГС) срещу вписването на Касабов. Тя е една от четири - другите са на Емил Костадинов, Димитър Георгиев-Аргира и Румян Вълков. А самият акт на вписването бе оповестен вчера, така международникът Касабов, дългогодишен служител на БФС, известен и с това, че е член на "Байерн" (Мюнхен) и близък приятел на починалия наскоро Франц Бекенбауер, вече представлява съюза, не Борислав Михайлов.

Случи се и нещо друго - по различен казус, СГС разпореди на ТР да впише поканата за извънредния конгрес на 15 март, уважавайки жалба на Михайлов.

"Това е самосиндикална проява,  без решение на Изпълкома. Колективният орган е Изпълкомът. Няма решение на Изпълкома Михаил Касабов да бъде вписван като президент", заяви Йордан Лечков пред БНТ.

Изпълнителният комитет почти единодушно гласува Касабов да стане и.д., след като първият вицепрезидент - Емил Костадинов, отказа при оставката на Борислав Михайлов.

Костадинов, Лечков, Вълков и Георгиев са сред най-приближените на Борислав Михайлов в управлението на родния футбол.

На заседанието на легитимния ИК на 6 декември - по думите на Петър Величков, отцепил се преди години и преминал в лагера на Димитър Бербатов, пловдивският бизнесмен Димитър Георгиев заявил, че ще се кандидатира за президент и ще "обжалва до дупка", за да може Михайлов да остане. Пред медиите Георгиев обясни, че се бил пошегувал.