БФС излезе с позиция в отговор на "странната полемика" - както я определя централата - покрай свикания извънреден конгрес на 15 март и казусите, които могат да възникнат преди, по време и след Общото събрание.

Невписването на Михаил Касабов в Търговския регистър като и.д. президент повдига въпроси и съмнения, че Борислав Михайлов може да остане на власт. Според БФС, нито уставът, нито друг нормативен акт, например Законът за търговския регистър и регистърът на юридическите лица с нестопанска цел, задължавали това да бъде извършено. 

В "Бояна" дават своя прочит на ситуацията с подадената от Борислав Михайлов оставка - каква е процедурата, какво следва и т.н. Съюзът отрича каквито и да било нередности, а съобщението свършва така:

За да спрат спекулациите и внушенията – има законен път за смяна на ръководството на Българския футболен съюз, който е: подадена оставка и насрочен конгрес, на който клубовете-членове на сдружението освобождават и избират президента и членовете на Изпълнителния комитет. Друг ред все още не е измислен.

Цялото, може да го видите в линка към фейсбук страницата на БФС:

Централата представи концепция за детско-юношеския футбол - на достъпен език и за всеки

Малко след края на пресконференцията на Димитър Бербатов, БФС направи заявено отдавна представяне на концепция (може да се нарече и методика) за детско-юношеския футбол. Тя е оформена като книга, наречена е "Пътят на таланта" и достъпна за всички - не само за футболните хора, а и за деца, родители, просто фенове и т.н.

Основен автор е дипломиралият се в Кьолн Лъчезар Димов, който главен методист на националните отбори, а дейно участие има и техническият директор Георги Иванов.

Специално приветствие остави представител на ФИФА за детско-юношеския футбол - Калъм Ървинг, който е оказал помощ. 

Концепцията е малко над 400 страници, богато илюстрирана и с баркодове за видеа, като показва визията на БФС за развитие на младите играчи. Димов посочи, че такава книга не е писана от 90-те години на миналия век насам и се надява тя да влезе в помощ на всички, които искат да работят в развитие на българския футбол. Той призна, че е ползвал германския опит, в резултат на което идеите в нея са разделени 50:50 - негови и на клубовете.

Използвани са практики също така от Белгия, Германия, Хърватия и Унгария, както и препоръки от ФИФА и УЕФА.

При представянето на книгата Георги Иванов каза, че тя не е задължително, а пожелателно четиво:

"За нас бе важно да е на разбираем език, за да може книгата да се използва и от родители, и от по-широк кръг читатели".