Стилиян Петров нарече "малка шайка" хората около Борислав Михайлов, подкрепи вписания като временен шеф в ТР Михаил Касабов и го призова да "отвори" за медиите утрешното (26 януари, 13 часа) заседание на Изпълкома на БФС.

ИК се събира, за да изпълни предписанията на Агенцията по вписванията заради нередности на 6 декември м.г., когато бе насрочена дата за извънреден конгрес - 15 март, бе утвърден дневен ред и т.н. Имаше обаче казуси, свързани с подписи на членове на ИК, пълномощни на отсъстващи...

Сред футболната опозиция обаче, от която е и Стилиян Петров като част от екипа на Димитър Бербатов, има опасение, че най-приближените до Борислав Михайлов могат да опитат да сменят Касабов като и.д. Той подаде документи за вписване в ТР - и бе вписан, а това доведе до жалби от страна на Емил Костадинов, Йордан Лечков, Димитър Георгиев-Аргира и Румян Вълков.

Лечков обясни пред БНТ, че няма решение на ИК Касабов официално да представлява БФС до конгреса, той е такъв само формално. Такава беше дълго време и тезата на хората на Михайлов - нямало законово изискване за вписване на избрания за и.д. от ИК в Търговския регистър.

СГС остави без движение жалбата на Костадинов, а тази на Георгиев, обявил на 6 декември, че ще се кандидатира за шеф на БФС, а после ще обжалва, за да остане Михайлов на власт, е определена като "процесуално недопустима" от съдия Нели Алексиева, видя Клуб Z.

"Пред цялата общественост лъсва голямата истина, кои са хората, които стопират процесите за развитието на българския футбол, казва буквално Стилиян Петров. - Една малка шайка, обкръжението на Борислав Михайлов, които с всички усилия опитват да спрат легитимния в момента президент Михаил Касабов. В петък на Изпълкома част от тази шайка ще опита да смени легитимния президент Михаил Касабов.

Призовавам Михаил Касабов да покаже, че в България в момента все още има лидери, има хора, които искат да работят за българския футбол. Да не се поддава на емоцията, да не се поддава на натиска, ние всички сме зад него, както футболната общественост, така и клубовете. Защото хората искат да се развиват, хората не искат да бъдат притискани."

Петров призова Михаил Касабов "да отвори Изпълкома, да покаже на хората как действащите хора от Изпълкома вземат решенията за българския футбол, как протича един Изпълком".

"Когато искаш да си прозрачен, когато не криеш нищо, винаги можеш да отвориш това пред медиите. Така те ще покажат на всички как процедира един Изпълком, как взема решенията. Една малка шайка опитва да защитава личните си интереси, а не интересите на българския футбол. Бъдете силен", завършва Стилиян Петров.