Представители на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) са в Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) в момента, където ще проверят кой, как и на какво основание е извършил смяна на фамилното име и на последните пет цифри от ЕГН-то на Мартин Божанов.

Това каза пред журналисти вътрешният министър Калин Стоянов, цитиран от БТА.

По повод убийството на Божанов министърът каза, че се работи активно и има изградени няколко версии, като непрекъснато се събират факти и обстоятелства, които се прецизират и приобщават към разследването. 

Във връзка с частния клуб SS, свързван с Мартин Божанов, с неговата дейност и членове, Калин Стоянов отбеляза, че няма напредък. Министърът допусна, че всичко ще се изясни в рамките на проверката от временната парламентарна комисия.

По-рано днес правосъдният министър Атанас Славов заяви, че ще инициира дисциплинарни производства срещу магистрати, за които се докаже, че са посещавали клуба.

БТА припомня, че Мартин Божанов беше убит в София на 31 януари. На 7 януари от прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Мартин Божанов. По време на обиските са били иззети различни материални носители и компютри.