Има данни, че Мартин Божанов си е сменил името и единния граждански номер (ЕГН).

Това потвърди в петък в Русе в отговор на журналистически въпрос главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев. 

"Ще проверим всичките тези твърдения, но това не променя факта на неговата престъпна дейност, на скандалите, в които е замесен", каза Коцев.

И уточни, че не смята, че тази промяна е от значение (всъщност това не е точно така - дори една променена цифра в ЕГН прави при евентуална проверка, свидетелство за съдимост и пр. да "изчезнат" всичките ти досегашни криминалистически регистрации, проблеми със закона и т.н. Затова и тази тактика всъщност бе масово разпространена сред ъндърграунда през 1990-те - бел. ред на Клуб Z).

"Въпросът е какъв е бил подходът от страна на институциите към неговите деяния, към неговите действия, дали са забелязвани и какви мерки са били предприемани", каза още Коцев. 

МВР не разполага със списък с имена на посетителите в частния клуб в "Гео Милев" на Божанов, стана ясно още от отговор на главния секретар.

"Не знам за какъв списък става въпрос. Не разполагам с такъв списък и искам да се прекратят всякакви спекулации. Какви списъци са тиражирани в медиите - нямам представа. Уверявам ви, че ние не разполагаме с такъв. Ако някъде съществува в друга институция, е възможно, но в рамките на МВР не разполагаме със списък с конкретни имена. Искам много ясно да заявя това", повтори Коцев няколко пъти.