Разпадът при "Възраждане" придоби днес нови измерения, след като депутати, които бяха изключени от партията, сезираха главния прокурор за изказвания на общински съветник. Това съобщи независимият народен представител Николай Дренчев, един от наскоро изключените.

По думите му става въпрос за Деян Николов от "Възраждане", който многократно в различни медийни публикации твърди, че са му предлагали милиони, за да направи някаква сглобка в Столичния общински съвет.

"Аз го виждам като чисто политическо говорене, с идеята - ето, аз не съм взел пари, но най-вероятно другите хора от "Възраждане" са взели пари, за да гласуват по определен начин. Става въпрос за едно много сериозно престъпление", обясни Дренчев. 

И допълни, че вчера той и неговите колеги, които са независими народни представители, са сезирали и.ф. главен прокурор със сигнал, който му посочва тези изявления.

"Съответно да установи дали на Деян Николов някой му е предлагал, кой му е предлагал, срещу какво му е предлагал, предлагал ли е на други хора", посочи още той. 

Според Дренчев и.ф. главен прокурор едва ли е чакал тяхното сезиране.

"Той без съмнение е забелязал тези твърдения, най-вероятно и той, както и аз ги отдаваме на едно чисто политическо говорене, и най-вероятно няма да излезе нищо от цялата тази работа", коментира независимия депутат. 

Той каза, че оттук нататък инициативата на това разследване е в патримониума на и.ф. главен прокурор. 

Миналата седмица трима народни представители - Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, бяха изключени от парламентарната група на "Възраждане" след заседание на софийската организация. Преди това бяха изключени и четирима общински съветници на партията в София.