Време е партийните централи да спрат да се месят в работата на Столичния общински съвет. Това призова в понеделник сутрин бившата кандидатка за кмет на София, а сега общински съветник, Ваня Григорова по бТВ, след като БСП свали политическото си доверие от собствените си общински съветници. Причината - подкрепата им за председател на СОС от ПП-ДБ (СС).

"Атаката от "Позитано" 20 към "Леге" не е новина", подчерта Григорова, визирайки централите на столетницата и столичната ѝ организация. "Корнелия Нинова работеше срещу БСП на местните избори в София."

По време на кампанията лидерката на БСП настояваше, че нямало никакви конфликти между Григорова и централата на партията. След изборите обаче подмятанията между двете плавно се изостриха.

Григорова не пропусна да коментира и новия блокаж на СОС - решението на областната администрация на София да отмени избора на председатели и членове на комисии, в който ГЕРБ и БСП дружно завладяха мнозинството от тях. А ПП-ДБ (СС) останаха само с една - а според нея искали всички.

"Не могат да вземат всички, не могат да вземат всички комисии, да имат председател на СОС и да настояват да превземат всички възможни комисии. Важно е да има баланс и демократичен контрол в общинския съвет", настоя Григорова.

Тя не пропусна да критикува и "Възраждане", в която се правели на опозиционери, а всъщност благодарение на усилията на Костадинов Васил Терзиев бил избран за кмет на София. Как точно е станало това - остава мистерия.