Алберт Попов се нареди на 14-о място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в американския курорт Палисейдс Тахо в Тахо Сити, щата Калифорния.

Българинът завърши с общо време от двата манша от 1:43.60 смин. Той бе 19-и след първия манш, но във втория успя да покаже прогрес и да постигне четвъртото си най-добро класиране през сезона, попадайки в топ 15.

Победител в състезанието стана Мануел Фелер, който увеличи преднината си на върха в класирането за Малкия кристален глобус. Австриецът финишира с общо време от 1:42.08 мин. - с 1,52 секунди пред Попов.

Фелер беше трети след първия манш, но бе достатъчно солиден във второто преминаване на трасето, за да запише четвъртия си успех през сезона.

Втори след австриеца финишира французинът Клеман Ноел. Олимпийският шампион от Пекин остана на 0,28 секунди от победителя. Той бе втори и след първия манш, в който бе изпреварен от Линус Щрасер. 

Германецът обаче не успя да задържи преднината си. Във втория манш той даде едва 24-то време при само 25 завършили. Така Щрасер приключи на 0,38 секунди от Фелер.

На още две стотни от Щрасер четвърти се нареди норвежецът Тимон Хауген, а пети на нови три стотни финишира шведът Кристофер Якобсен - вторият най-бърз скиор във втория манш след норвежеца Атле Лий Макграт. Топ 6 се затвори от италианеца Алекс Винацер.

В класирането в слалома Фелер е начело с 590 точки. Втори с 386 т. е Щрасер, а топ 3 се допълва от Клеман Ноел с 352 точки. Алберт Попов е на 19-о място със 111 точки.

Големият кристален глобус бе спечелен в събота от швейцареца Марко Одермат. Той оглавява класирането в Световната купа с 1702 точки. Втори е Фелер с 801 т., а трети е французинът Сиприен Саразен с 684 точки.

До края на сезона остават девет старта, като три от тях са в дисциплината слалом. Следващият кръг е идната седмица в Аспен, Колорадо, където има предвидени два старта - в гигантския слалом и един в слалома.