Експертът по спортно право Георги Градев, който е сред кандидатите за президент на БФС на конгреса н 15 март, призова търсещите промяна в управлението на българския футбол да се обединят около Стилиян Петров.

Градев направи това с публикация във Фейсбук, а също така при гостуване в БНТ тази сутрин. Двамата бяха част от един екип - този на Димитър Бербатов, но през есента на м.г. функционерът го напусна и сам стана претендент. Той още тогава индиректно призоваваше Стилиян Петров да оглави бунта срещу Борислав Михайлов.

Градев поставя под един знаменател Христо Крушарски, Михаил Касабов, Георги Иванов-Гонзо и Петьо Костадинов. Неглижира Манол Иванов, който вчера също призова за обща кандидатура, без да посочва име.

Според спортния правист Касабов, Крушарски, Костадинов и Иванов, родени между 1955-а и 1964 г., са твърде стари за този пост. Освен че, по думите му, са работели за старото статукво (Михаиал Касабов и Гонзо са служители на БФС и още не са излезли в отпуск или поне не са обявили това, бел. ред.). Градев критикува и Бербатов, но изтъква, че единствен той се е разграничил публично от Борислав Михайлов.

Основните нападки на Георги Градев към конкурентите му са, че нямат екипи, офиси за срещи, не са представили програми... Конкретно към Бербатов - държи "на всяка цена" да е президент, няма комуникационни умения, държи се надменно и т.н. и т.н. Градев говори за бившия си съратник в БНТ, като даде пример, че не си предоставя  телефонния номер, никой освен най-близкия му кръг не го има, за разлика от Стилиян Петров. Той бил доста по-достъпен.

"А какъв е зорът на Бербатов да е президент на всяка цена? Ако той спечели, кой ще общува с хората утре? Той ли? На кой номер да му се обадят? Кой ще води експертните разговори с държавата, общините и чуждестранните институции? Човек трябва да е наясно с възможностите си и да отстъпи, когато има по-добри от него", пише Градев. 

"Призовавам всички споменати от мен по-горе да се вземат в ръце, да се осъзнаят какво правят и какви са им възможностите и да седнем на една маса преди четвъртък и да издигнем една обща кандидатура, която да ОБЕДИНИ И ПОВЕДЕ българския футбол. Има само един достоен човек, който може да оправи българския футбол сега и той се казва Стилиян Петров, завършва замесеният в няколко спорта експерт", завършва той.