Адвокат, който е представлявал покойния опозиционен политик Алексей Навални, е бил арестуван днес в Москва, предаде Ройтерс, позовавайки се на руски медии.

Василий Дубков е придружавал майка му миналата седмица, когато тя се обърна към властите с молба за връщането на тялото на сина ѝ.

За задържането му съобщиха вестник "Новая газета Европа" и руската независима медия "СОТА", пише БТА.

Западни дипломати почетоха паметта на Борис Немцов, който бе убит преди 9 години

Около 20 западни посланици се събраха днес в Москва на мястото, на което през 2015 г. бе застрелян руският опозиционер Борис Немцов, предаде Франс прес.

"На деветата годишнина от убийството на Борис Немцов американската посланичка в Русия Лин Трейси почете този политик", се казва в изявление на американското посолство в Москва в социалната мрежа "Екс".

"Наследството на Борис Немцов продължава да вдъхновява руснаци и хора по света да се борят с корупцията, за свободата на изразяване и за човешките права", се казва още в изявлението на посолството.

Според журналист от АФП в церемонията в памет на Немцов са взели участие около 15-20 посланици, сред които тези на Франция, Испания и Нидерландия. На мястото, на което бе убит опозиционерът, са били положени цветя, като това се е случило под полицейско наблюдение.

Борис Немцов бе убит на 27 февруари 2015 г., близо до Кремъл.