"В помощ на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, според когото не е имало охрана на полиция около частния "SS клуб" на разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса, Антикорупционният фонд пусна още две снимки на служител на МВР (според фонда), като видимо едната от тях е направена пред заведението.

Както Клуб Z писа, в тв интервю отпреди ден Калин Стоянов пак отказа да отговори конкретно дали показно разстреляният мъж е бил сътрудник на МВР. Заяви обаче, че той и частният "SS клуб" не са били охранявани от полицията.

"Снимките са от социалните мрежи и са от "златния период" на клуба с партита на специализираните съд и прокуратура в тях. Името на служителя е известно и по наша информация вече е подавано към ГДБОП за разследване, но няма публична информация да е довело до някакъв резултат", пишат от АКФ.

И отново задават въпроси в помощ на установяването на обективната истина: 

  • Кой е този човек и какви позиции заема/е заемал в СДВР?
  • По нечие нареждане ли е бил пред "SS клуб" или е извършвал частна услуга?
  • Движил ли се е той с Мартин Божанов и осигурявал ли му е с картата си достъп до определени институции?
  • Подавани ли са сигнали към МВР с неговото име за извършвани услуги за "частна" охрана на Мартин Божанов?

"Подавани ли са през годините сигнали срещу служители на МВР за подобни охранителни услуги на бизнесмени и как са били разследвани от отдел "Вътрешна сигурност"?" - питат още от фонда, осветлил и аферата "Осемте джуджета", и Нотариуса.

"Публикуваме снимката с цел верификация от институциите, тъй като по наша информация охрана от служители на МВР на частния клуб е имало, при това за продължителен период. Подавани са и сигнали с конкретни имена на служители на МВР (включително на човека от снимката), евентуално замесени в това, които засега няма да публикуваме", посочват още.

Вчера от АКФ пуснаха снимка, на която на заден план пред клуба се вижда човек в униформа, идентична с тази на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) към МВР.