"Ричард Георгиевич Алибегов е единият таен свидетел и подател на сигнал срещу Веселин Денков, че финансира протестите през 2020 г.- научи BIRD. Приближен е до Бойко Борисов.

Същият ресторантьор се явява свидетел и по делото за "държавен преврат", по което режимът на Борисов подслушваше хиляди протестиращи."

Тази публикация, придружена със снимка на лидера на ГЕРБ с председателя на Българската асоциация на заведенията, се появи на фейсбук профила на BIRD.

Връзката е с вчерашното изслушване на бившата миска Ивайла Бакалова и партньора ѝ - ресторантьорът Веселин Денков във временната парламентарна комисия за дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса - показно убитият в края на януари търговец, за влиянието в съдебната система. Двамата се оплакват от изнудване не само от Нотариуса, но и от прокурори, от репресии и на съдии. Всичко това - за да плати Денков пари, за да му решат проблема (който преди това магистратите сами създали) със закритото вече спецправосъдие.

В основата на твърденията на Бакалова и Денков са протестите срещу Бойко Борисов и Иван Гешев през 2020 г., когато се пуснал слух, че ресторантьорът ги финансира. "Моето виждане е, че всичко, случило се срещу мен, е основно заради протестите, на които аз ходих през 2020 г. След това мои близки ми казаха, че се говори, че аз финансирам протестите и имам връзка с Божков, когото не познавах, и на база на това са активирани всички институции", посочи Денков пред комисията.

По това време излязоха данни и за масови подслушвания на протестиращи.

Потърсихме Алибегов за коментар. Ето какво каза той пред Клуб Z:

"Това е пълен абсурд, потресен съм, аман вече!

Веселин Денков съм го виждал два пъти в живота си, когато по времето на COVID организирахме събрания на бранша. Там се запознах с него. Ивайла Бакалова изобщо не я познавам. 

Нито съм свидетел, нито съм бил викан, нито съм подавал сигнали."

Алибегов държеше още да подчертае, че контактите му с ГЕРБ датират от COVID, след локдауните (по това време от заведенията искаха намален ДДС и го получиха, такъв е и до днес).

Посочи, че ще си търси правата в съда, започвайки с BIRD.