НАСА официално отбеляза завършването на обучението на астронавти с тържество в Хюстън, Тексас. Дванадесет астронавти - четири жени и шест мъже от САЩ, както и една жена и един мъж от Обединените арабски емирства - вече са готови за мисии до Луната и Марс, след около двегодишно обучение в американската космическа агенция НАСА.

На поканата за кандидатстване през 2020 г. са се отзовали около 12 000 души, съобщиха от НАСА. Изискванията са били: американско гражданство, магистърска степен по научна специалност, поне две години професионален опит или поне 1000 часа летателна подготовка и преминаване на тест за физическа годност.

Четирите жени и шестимата мъже на възраст между 32 и 45 години по това време, от различни региони на САЩ, са избрани измежду 12 000 кандидатури. Двамата кандидати за обучение от Обединените арабски емирства са добавени по-късно.

Всеки, който иска да тръгне по техните стъпки, може да кандидатства за следващия курс на обучение в НАСА до 2 април 2024 г. Прилагат се същите изисквания, както преди. В историята си НАСА е обучила общо около 360 астронавти, а в момента на разположение за полети са около 50.