Техническият директор на БФС Георги Иванов се срещна днес с клубове от Зона София в столичен хотел като част от кампанията си за президент на конгреса следващата седмица.

Той говори пред журналисти преди сбирката, която бе организирана от... Зоналния съвет на БФС София. Гонзо призова за обединение на хората, работещи във футбола след конгреса, независимо кой е спечелил. И независимо от различията.

"Нямам представа, кои клубове ще дойдат, защото хората от Зоналния съвет канят. Това е покана и тя е пожелателна, а не задължителна. Целта на срещата е да представим и обясним програмата, по която ще работим и също така да разкажем какво сме свършили до момента, започна Гонзо. - Очаквам подкрепа от клубовете, които дойдоха на срещата.

Аз лично, като технически директор на БФС, съм обиколил няколко пъти страната, контактували сме. И сега вече като кандидат-президент съм си представил програмата, начините ни на работа и това, което сме свършили. И нека отборите да изберат най-достойния от всички кандидати."

След това беше попитан дали е пряк наследник на Борислав Михайлов, той ли е човекът на досегашния шеф?

"Вече го казах в едно интервю. Аз се казвам Георги Иванов и ако се смята, че някой може да ме мести така наляво-надясно, много се бърка. Нормално, Борислав Михайлов ме е поканил във футболния съюз. Ние две години работим по програми, направихме доста неща за това време.

Но имаме и още доста планирани неща. Използваме програмата, която беше гласувана за периода 2022-2026 и там има неща, които трябва да завършим. Две години сме работили по тях и очакваме подкрепа, за да можем да ги завършим. И след две години да имаме нова програма, която да надгради настоящата."

Христо Крушарски, босът на родния клуб на бившата деветка - "Локомотив" (Пловдив), преди няколко дни обяви, че според него Иванов не става за ръководител.

"Няма какво да го коментирам. Той е президент на "Локомотив" (Пловдив) и трябва да си гледа неговия си отбор. Така че няма нужда да отговарям на хората. Искам да кажа, че за тези повече от 30 години във футбола съм видял много злоба, много завист на мой гръб. И не мога да отговарям на хора, които критикуват. Всеки трябва да си избере дали да бъде позитивен или негативен. Смятам, че моята кампания е позитивна. Не искам да говоря за другите кандидати. Хората ще изберат кой е най-достойният кандидат", обясни бившият нападател.

Попитан какво му е мнението за лидера на опозицията Димитър Бербатов, с когото няколко пъти влязоха в задочни кавги, Иванов отвърна:

"За Бербатов? Ние сме опоненти с него, а не врагове. Играли сме заедно с Димитър Бербатов в националния отбор. Сега сме опоненти, но това по никакъв начин не означава, че аз нямам уважение към него или към който и да е от другите кандидати. Всеки един си има предимства и недостатъци. Не бих казал кой е най-сериозен опонент. Всеки един кандидат си има и своите шансове, и своите идеи и си излага програма. Не е важно аз кой виждам, а какво виждат хората".

Пловдивчанинът обясни как се чувства преди конгреса на 15 март.

"Напрежение е нормално да има, но притеснение - не виждам за какво. Все пак когато се явяваш на конгрес, това е съревнование. Това е и във футбола. И това е за добро, защото означава мотивация. Който иска да стане президент, трябва да издържи на напрежението. Защото после напрежението ще бъде много по-голямо".

И призова за обединение в една посока, а именно обща работа в името на доброто бъдеще на най-популярната игра у нас.

"Убеден съм, че трябва. И трябва да направим всичко възможно, кандидатите да се обединим в една посока, без значение кой е спечелил. Защото аматьорският, детско-юношеският футбол се нуждаят от сериозна помощ. Там трябва да си изградим играчи. А това няма как да стане без помощта на държавата, на общините".

Накрая Гонзо отговори на въпрос и дали се дразни от факта, че постоянно има спекулации за образованието му:

"Няма какво да коментирам въпроса с моята диплома. Не искам да влизам в диалог с хора, които имат проблеми със себе си. Ако имаш висше образование, трябва да имаш и средно. Но тези хора имат нещо, което ги изяжда отвътре, за да са толкова агресивни", каза още един от идолите на сектор Б по повод спекулации и критики, че имал завършен само осми клас.