"Реал" (Мадрид) и "Манчестър Сити" са поредните четвъртфиналисти в Шампионската лига, и ако актуалният първенец нямаше проблеми и снощи, на рекордьора по титли никак не беше леко.

"Белите" направиха 1:1 срещу "РБ Лайпциг" на "Бернабеу" и продължиха с общ резултат 2:1. Слаб мач за "Реал" - както го определи и Карло Анчелоти след срещата, доста добър за германския тим.

Гостите пропуснаха няколко добри възможности да поведат първи и да направят възможна развръзка с продължения. Или най-малкото да предизвикат напрежение в редиците на колоса. Бяха много близо и до сензационно 2:1 в самия край.

Преди почивката на два пъти Лоис Опенда беше близо гол. Три минути след началото на втората част отново Опенда не можа да открие, вратарят Андрий Лунин се намеси решително след шут на нападателя на Лайпциг.

В 62-ата минута Петер Гулачи не позволи на топката да влезе в мрежата зад него след техничен удар на Родриго. Само три минути след това Джуд Белингам показа добър поглед върху играта и изведе Винисиус, който в наказателното поле даде аванс в полза на мадридчани.

В 68-ата минута Вили Орбан се възползва от центриране на Давид Раум и отблизо възстанови равенството, запазвайки интригата. 

Минута преди края на редовното време Родриго пропусна отново да се разпише във вратата на Лайпциг.

Във втората минута на добавеното време беше най-драматичният момент в двубоя. Дани Олмо стреля отблизо, а топката срещна напречната греда на вратата на "Реал" (Мадрид) и излезе в аут.

В другата осминафинал "Манчестър Сити" победи още веднъж с 3:1 "Копенхаген", този път пред собствена публика.

"Небесносините" поведоха още в петата минута чрез Мануел Аканджи. Той се разписа след центриране на Хулиан Алварес, който направи 2:0 само четири минути след това след неумела намеса на вратаря Камил Грабара. 

В 29-ата минута датчаните достигнаха до почетен гол чрез Мохамед Елюнуси.

В допълнителното време на първата част Родри асистира за Ерлинг Холанд и той със силен удар направи 3:1. Норвежецът има шест гола в Шампионската лига и общо 29 през настоящия сезон.

"Байерн" (Мюнхен) и "Пари Сен Жермен" вече се класираха за четвъртфиналите предната вечер. През следващата седмица ще станат известни и останалите четири тима, който ще продължат напред в най-силния клубен турнир.