Двама от най-големите в историята на снукъра - Рони О'Съливан и Джон Хигинс, ще гостуват в България за пореден път, съобщи Българската снукър федерация, която организира два демонстративни мача между двамата.

Ракетата и Вълшебника от Уишоу ще играят в събитието WINBET SNOOKER SPECIAl на 7 юни от 20:00 часа в зала “Колодрума” в Пловдив и на 8 юни от 20:00 часа в зала “Левски” в София.

Билетите ще бъдат пуснати в продажба в мрежата на Eventim на 11 март от 11:47 часа. Най-евтините ще бъдат от 60 лева, а най-скъпите - 200 лева. В шоуто ще участват и български играчи. 

Най-успешният и най-обичан играч в историята на снукъра Рони О’Съливан за четвърти път ще играе демонстративен мач в Пловдив, а Джон Хигинс - за втори. Великият шотландец направи максимален брейк от 147 точки в “Колодрума” срещу Марк Уилямс през 2018 г.

В София двете легенди са гостували по-често, включително и за професионалните турнири между 2012-а и 2016 г. За последно Ракетата беше в столицата ни на 25 ноември 2022 за мач срещу своя приятел Джими Уайт, като на следващия ден двамата направиха шоу и в Пловдив. 

Рони О'Съливан е седемкратен световен шампион (изравнен рекорд), докато Джон Хигинс е печелил най-престижния трофей четири пъти.