Призьорите в 63-тата анкета "Футболист на годината" в България ще бъдат обявени на церемония на 18 март 2024 г. от 18 часа, съобщи асоциацията на спортните журналисти.

Събитието ще се проведе в Hyatt Regency Sofia (площад "Васил Левски"), зала "Васил Левски". 

Ще стане ясна призовата тройка за 2023 г. във вота на журналистите. Фаворит да стане първи за поредна година е Кирил Десподов, който през м.г. облече екипа на гръцкия ПАОК, с който записа силни изяви. Това може да е трета поредна награда на национала като №1 в анкетата и общо четвърта.

Ще бъдат отличени треньор номер 1 и неговите подгласници. И още: най-добрите футболисти в българското първенство за 2023 г. - вратар, защитник, полузащитник, нападател и чужденец. Ще бъде връчена и наградата за най-прогресиращ млад български играч, също така номер 1 в женския футбол.

За осма поредна година ще бъде връчена и специалната награда на Българската асоциация на спортните журналисти „Лъвско сърце - Трифон Иванов“.

За първа година пък на церемонията "Футболист на годината" ще бъдат наградени също футболист номер 1 и треньор номер 1 в минифутбола. 

Шоуто идния понеделник ще бъде излъчено на живо по Sportal.bg.