Григор Димитров направи 29 непредизвикани грешки и загуби от Даниил Медведев на осминафинал на Мастърса в Индиън Уелс, Калифорния - 4:6, 4:6, за 77 минути. 

Най-добрият ни тенисист отстъпи в седмия си мач с руснака - от общо десет, като този път бе доста нервен и скован. Двойните грешки също бяха голям брой за двусетов сблъсък - пет.

След равностойно начало финалистът на "Аустрелиън оупън" тази година проби за 3:2, затвърди - 4:2, след което затвори сета след разменени геймове. При 3:5 Димитров отрази три сетбола на своя начален удар, но след това нямаше много аргументи.

Бившият №1 в света отново първи взе подаване на съперника си и във втората част - за 2:1. Последва обаче рибрейк, позитивни сигнали в играта на първата ни ракета и надежди за по-успешен за него развой.

Той поведе с 3:2, но скоро след това се пропука отново (началният му удар вървеше на приливи и отливи) в често ключовия седми гейм - 3:4. Серията на Медведев продължи до 5:3, Димитров върна един гейм, но когато сервираше за спечелване на мача шампионът от US Open не трепна и е четвъртфиналист.

В тази фаза той ще срещне Холгер Руне (Дания), обърнал американеца Тейлър Фриц - 2:6, 7:6(2), 6:3.

А Григор Димитров се насочва към Маями, където е вторият турнир от Мастърс 1000 за сезона - отново на твърди кортове.