По всичко изглежда, че Арина Сабаленка ще играе на турнира от Мастърс 1000 в Маями, независимо че приятелят й - бившият хокеист от НХЛ и КХЛ Константин Колцов, почина, падайки от балкона на хотелска стая. Според местната полиция и медии във Флорида, той се е самоубил.

Във втория кръг световната №2 и шампионка на "Аустрелиън оупън" трябва да срещне една от най-добрите си приятелки в тура - испанката Паола Бадоса.

"Ситуацията е много тежка, заяви Бадоса, цитирана от Би Би Си. - Вчера говорих с нея, както и тази сутрин. Знам всичко, знам какво се е случило. Дори и за мен е шокиращо, защото тя е най-добрата ми приятелка и не искам да страда. Много е трудно."

Колцов носеше екипа на "Питсбърг Пингуинс" в НХЛ, участва и два пъти на Олимпийски игри. Той беше на 42 г., а двамата със Сабаленка излизаха от 3 г. Трябваше да я гледа и в Маями. Полицията отхвърля възможността Колцов да е бил нападнат или да е нещастен случай, доказателствата водят към самоубийство.

"Няма да ми е приятно да изляза срещу нея на корта. За случката - без коментар. Вече казах, че няма да говоря по тази тема. Обещах й, ние сме много близки. Арина е силна жена и мисля, че тя ще намери сили отнякъде. Надявам се да стане хубав и оспорван мач", добави Бадоса.

Бадоса елиминира завърналата се след наказание Симона Халеп

В първия кръг на Мастърса в Маями Паола Бадоса победи завърналата се след намалено наказание за допинг Симона Халеп - 1:6, 6:4, 6:3.

Халеп, която не е играла от Откритото първенство на САЩ през 2022 г., когато бе уличена в употребата на забранен препарат, започна ударно и записа три пробива в първия сет за крайното 6:1. 18-те месеца извън професионалния тенис обаче си казаха думата.

Във втория сет Бадоса отвърна, а Халеп показа умора и дори взе медицински таймаут заради болки в рамото. Испанката изравни след 6:4 и в последния сет взе ранен пробив за 2:1. Халеп отговори с брейк, но Бадоса записа още два.

"Тенисът ми липсваше. Имаше много позитивни емоции и се радвам, че публиката ме подкрепи. Нивото ми бе добро, което може би е неочаквано за повечето хора. Днес свършиш добра работа и съм доволна. Това бе специален ден", каза Халеп, цитирана от агенция ДПА.