Едно от "по-малките" дела срещу Георги Семерджиев, по което е съобвиняем с бившия футболист на ЦСКА Иван Бандаловски, тръгва на втора инстанция. Това съобщи БТА, цитирайки Софийския градски съд.

Става въпрос за отколешни деяния на двамата, много преди Семерджиев да помете две момичета на кръстовището на хотел "Хемус", карайки джипа си с полицейска лампа, дрогиран, с фалшиви шофьорска книжка и регистрационни табели.

СГС ще се занимава с жалба на Семерджиев, който бе осъден от районния съд в София за средна телесна повреда с особена жестокост. Делото е разпределено на съдия Снежина Колева, но все още не насрочено, посочва БТА.

Според прокуратурата на 5 май 2012 г. в жк „Хаджи Димитър“ Семерджиев и Бандаловски са удряли и блъскали човек. Специално Семерджиев - който е неуспял футболист, използвал и мачете, докато пострадалият е бил на земята и в безпомощно състояние. За това престъпление той е осъден на първа инстанция на две години затвор, трябва да изплати и 12 000 лева обезщетение на жертвата.

Бандаловски получи условно една година, с три години изпитателен срок. И той е признат за виновен за нанасяне на средна телесна повреда на същото лице.

По-късно днес пак БТА съобщи, че Семерджиев е осъден окончателно за кражба на бензин на стойност 233 лева от бензиностанция на магистрала "Тракия".

Това става известно от влязъл в сила съдебен акт на Окръжния съд в София. Мъжът (роден 1986 г.), дори вече излежава наказание от една година затвор за кражбата.

По това обвинение той е признат за виновен на две инстанции. Първо Районният съд в Ихтиман осъжда Семерджиев на 12 април миналата година, а след това Окръжният съд в София потвърждава присъдата на 31 януари тази година.

С двата съдебни акта магистратите осъждат Семерджиев за кражбата, която е от 3 юли 2022 година. Той дори вече изтърпява наказанието си, смятано от 23 февруари 2024 година.

Както е известно, Георги Семерджиев получи 20-годишна присъда от първата инстанция за ужасяващата катастрофа на 5 юли 2022 г. Той бе признат за виновен по всичките 5 обвинения - че е убил по непредпазливост двете момичета край хотел "Хемус", за шофиране дрогиран и ползване на фалшива швейцарска книжка (двете деяния са по-стари - от дата 10 юни), за шофиране с неистински номера и държане на наркотици при самата смъртоносна катастрофа.

Последното развитие е, че това дело се "превъртя" и през САС, като подсъдимият така и не посочи момичето, което според него е карало колата във фаталната нощ.

Последното заседание пред апелацията бе на 6 март, а делото е обявено за решаване, т.е. - чака се.