Арина Сабаленка записа победа във втория кръг на турнира от Мастърс 1000 "Маями оупън" - 6:4, 6:3, срещу може би най-добрата си приятелка в женския тур - испанката Паула Бадоса.

Дни по-рано бившият й приятел Константин Колцов - играл в хокей в НХЛ, КХЛ и за на две Олимпиади за Беларус, почина след падане от балкона на хотел в града на  щата Форида. Водещата версия на местната полиция е за самоубийство, но тя се отхвърля от бившата съпруга на Колцов, както и от други източници в родината му (виж по-долу).

Сабаленка, №2 в света и актуална шампионка на "Аустрелиън оупън", и Бадоса бяха разговаряли след трагедията. Испанката заяви пред медиите, че няма да коментира случката, но ще й бъде много трудно и неприятно да излезе срещу Арина в този момент.

Сабаленка излезе на корта, облечена в черно, както и съперничката й. Беларускинята заяви в сряда, че "сърцето й е разбито". Тя помоли организаторите на турнира да не се явява на обичайните медийни събития преди и след мачовете.

След предпазливо начало фаворитката направи пробив в седмия гейм за 4:3 в първия сет, като след това не даде шанс на Бадоса и приключи мача за час и 22 минути.

"Тя е много силна жена, много силна личност. Това се вижда на корта. Познавам я лично и това не ме изненадва. Знаех, че играе много добре, по-добре от обикновено. Пожелавам й най-доброто, ще видим дали ще стигне далеч в турнира", коментира Паула Бадоса.

Дъжд в Маями прекъсна много мачове на турнира, като някои дори не започнаха, така програмата стана доста хаотична.

Нова версия за смъртта на Колцов

Че Сабаленка и Колцов не са били заедно в последните му дни, стана ясно малко повече от денонощие след смъртта му - от съобщението на тенисистката. Тя заяви, че сърцето й е разбито и е много тъжна, независимо, че вече не са двойка.

Тогава медии от цял свят съобщиха, че в живота на беларускинята имало нов мъж, а с бившия хокеист са се разделили преди турнира в Индиън Уелс по-рано този месец.

Той е пристигнал в Маями по своя инициатива, като според негови приятели, пожелали анонимност, там се надявал да разговаря с Арина и да я склони да се върне при него. Тя пък пътува от Калифорния с частен самолет, в който бе нейният екип и този на Григор Димитров, с когото са приятели, често се шегуват и участват в инициативи на и извън корта.

Колцов, носил екипа на "Питсбърг Пингуинс" в НХЛ, има три деца от съпругата си Юлия Михайлова, с която е разведен от няколко години. Тя живее в Маями и работи като брокер на недвижими имоти. 

Пред беларуския в. "Телеграф" и други медии Михайлова обяви, че не вярва на версията за самоубийство. Нищо не водело до такъв извод. В хотелската му стая били намерени празни бутилки и според брокерката, падането на бившия й съпруг от над 20 етажа може да е причинено от алкохол.

Тя разкри, че успяла да отвори имейла на бившия си - паролата била същата, така установила, че той планирал пътувания и участия в събития за месеци напред. Това, според нея, било знак, че Константин, помощник-треньор на руския хокеен отбор "Салават Юлаев" в КХЛ, не е искал да слага край на живота си.

Разследването продължава.

Мачът на Виктория Томова бе прекъснат заради дъжда

Двубоят на най-добрата ни тенисистка Виктория Томова срещу французойката Каролин Гарсия от втория кръг на турнира в Маями беше прекъснат в първия сет заради дъжда.

Гарсия, поставена под номер 23 в схемата, водеше с 3:0 гейма, след като успя да направи пробив. Победителката от този двубой ще играе в третия кръг срещу номер 15 Елена Свитолина от Украйна или японката Наоми Осака. 

Ако времето позволи, Григор Димитров може би ще излезе на корта около полунощ наше време - срещи чилиеца Алехандро Табило.

А чехът Томаш Махач сътвори изненада във втория кръг, като отстрани Андрей Рубльов от Русия с 6:4, 6:4. Стигна му по един пробив и в двата сета. Махач ще играе с победителя от двубоя между Анди Мъри и аржентинеца Томас Мартин Ечевери, спрян при 3:3 в първия сет.