"Логично и с облекчение отиваме на избори" - така лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира поредния финал на преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ днес.

"Тази агония приключи и, забележете, тя не беше обидна само за участниците, а беше най-вече обидна за хората, които, освен наблюдатели, са и избиратели", пише той. "След поредица от безумни, глупави и унизителни обрати, днес стана ясно, че най-вероятно, логично и с облекчение отиваме на избори."

Никой, "напълно логично", няма да подкрепи ПП-ДБ на втория мандат, а всеки, който получи третия, ще го върне, пише още Трифонов.

Според него хората, които се страхуват от нови избори, се "страхуват от демокрацията". И зове българите да гласуват с разум.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пък е скептичен, че това е краят на преговорите.

"По-скоро гледаме пореден епизод от грозната политическа сцена, която ни разиграват вече трета седмица и поради тази причина аз не съм оптимист, че в крайна сметка ще отидем на предсрочни избори, което е най-доброто решение на политическата криза. По-скоро евро-атлантическата шайка ще се разбере и опитите едната престъпна група да надделее над другата престъпна група продължават", написа той в социалните мрежи.

Корнелия Нинова и БСП още нямат реакция на заявлението на Мария Габриел днес, че оттегля кандидатурата си на премиер и преговорите окончателно, за пореден път, са прекратени.