"На някои от тези хора не им харесва фактът, че под мое ръководство МВР спря нелегалните мигранти. Вероятно не им харесва фактът, че миналата година получихме изключително високата оценка по мисията на Шенген, която отвори пътя за преговори и допринесе да бъдем приети в Шенген".

Това коментира пред журналисти вътрешният министър в оставка Калин Стоянов (така и не го попитаха - какво има предвид с това, че сме "приети в Шенген", б.р.).

"Вероятно не им харесва и фактът, че от началото на тази година до момента има по-малко жертви по пътищата, сравнено със същия период миналата година", направи странна аналогия Стоянов (освен това той встъпи през юни, т.е. - почти половината от топлия сезон, когато е най-големият пътен травматизъм, беше минал б.р.).

Стоянов обясни, че е водил разговори с Мария Габриел, на които е обсъдено какво е постигнато от управленската програма и кои са основните приоритети на министерството за настоящата година.

Попитан за условие от страна на "Продължаваме промяната - Демократична България", той да не бъде част от новото правителство, Калин Стоянов заяви, че е говорил единствено с Кирил Петков, който му е предложил бъде част от Министерския съвет като експерт, предаде БТА.