След като стана ясно, че вероятно вървим към поредните предсрочни парламентарни избори, партньорите ГЕРБ и ДПС, подпомагани от БСП и "Има такъв народ", изведнъж решиха да бламират заседанието на комисията за показно убития Мартин Божанов - Нотариуса. Не за пръв път ГЕРБ и Движението развалят кворума, когато не желаят да заседава комисия.

Комисията бе превърната в цирк, в който всеки сам взимаше думата, надвикваше колегите си, говореше на "ти", като най-гласовити бяха "обичайните заподозрени" Маноил Манев (ГЕРБ) и Хамид Хамид (ДПС). Общото между твърденията и на двамата беше, че комисията се ползвала за пиар на "Продължаваме промяната-Демократична България" и била лишена от смисъл.

Иначе тя бе създадена с подписите и на ГЕРБ, и на ДПС, и с тяхната подкрепа в зала.

Всичко започна със спора "няма кворум". Председателят Никола Минчев (ПП-ДБ) отчете 8 от 17 присъстващи. Но припомни, че според правилника липсата на кворум не пречи на обсъжданията и изслушванията, само не може да се гласува.

Манев и Хамид обаче възразиха - не бил гласуван дневен ред, нямало как да се продължи. Атанас Зафиров също се включи - за да обяви, че нямало да участва в препирните на (не)коалиционните партньори и напусна залата. Гроздан Караджов ("Има такъв народ") възрази за разпределението в комисията - на паритетен принцип.

За разлика от 14 март, този път градската прокурорка на София Илияна Кирилова реши да се яви. На предходното заседание прати до депутатите писмо, с което "учтиво отклони" поканата. С него обяви, че вече дала интервю за медиите, а те по-бързо достигали до хората, както и че Народното събрание няма право да разпитва магистрати. 

Кирилова трябва да бъде изслушана "относно евентуално наличие на групи за влияние в Софийска градска прокуратура и предприети мерки от страна на ръководството на СГП". 

В разпространени от АКФ нейни показания по случая Пепи Еврото (обвързан с Нотариуса), тя признава, че са били семейни приятели.

Кирилова обаче закъсня за изслушването и така Минчев започна с точка втора: "Изслушване на апелативния прокурор на София – Радослав Димов, относно данни и информация за дейността на Мартин Божанов и групата около него". Без изненада Димов не познавал Нотариуса, а за клуба на Еврото "Осемте джуджета", сочен за място за "явки" на търговците с влияние в съдебната власт, заяви, че готвели много вкусно и често го посещавал. И не само той.

Бе попитан как са били назначени заместниците му Емилия Русинова и братът на Еврото Емил Петров. За Русинова, за която бившата съпруга на Евротп Любена Петрова твърдеше, че заедно с и.ф. главния прокурор сега Борислав Сарафов са получавали пари в пликове в ресторанта, Димов посочи, че понеже била градски прокурор му трябвала за работата. Емил Петров също бил ценен кадър - познавал видинския район, който бил проблематичен.