Делото за насилие над тийнейджърката Дебора Михайлова продължава да "цикли" още на старта - и днес не можа да стартира дори предварителното разпоредително заседание. Момичето, което бе изтезавано от охранителя Георги Георгиев, дойде в съда в Пловдив, но запази мълчание и отказа коментар пред медиите.

И този път обаче съдията не можа да даде ход, предава БНТ. Причината е, че Георги Георгиев нямаше адвокати - и двамата не се явиха на заседанието. Единият имал служебен ангажимент в същия ден, а другият е предал болничен лист. Новата дата е 17 април.

Това е втори опит процесът да започне по същество, след като магистратите върнаха обвинителния акт на прокуратурата в Стара Загора за преработване, защото според тях обвинението не е било ясно формулирано.

Делото срещу Георги Георгиев се гледа в Пловдив, след като всички съдии в Стара Загора си направиха отвод. Като причина те посочиха - че се вдигнал много медиен шум, след като се разбра за насилието.

Обвиненията срещу младия мъж, са за средна телесна повреда, 6 закани за убийство и принуда - заради това, че освен другите издевателства, я подстрига "0 номер".