Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Манол Пейков и народни представители от "Възраждане" стигнаха до физически сблъсък в кулоарите на парламента. Това стана малко след като председателят Росен Желязков даде почивка.

Причина за почивката бяха репликите, които двете страни в конфликта си размениха в пленарната зала. Докато лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов четеше декларация, в която настояваше България да напусне НАТО Пейков подвикваше от място си и се опитваше да го прекъсне.

Това доведе до реакция от "Възраждане. Депутатът Цончо Ганев излезе на трибуната и на няколко пъти обиди представителя на ПП-ДБ, като намекна, че е в нетрезво състояние.

"Не може Манол Пейков да грухти и да издава нечленоразделни звуци", включи се и Ангел Георгиев.

Пейков не им остана длъжен:

"На г-н Ганев от Москва му пращат всеки ден кремове от тестиси на усурийски тигър. Желая много щастие и успехи на тези хора", отвърна той.

След като депутатите се запътиха към стаите си в кулоарите се стигна и до физически сблъсък между двете страни. Чуха се псувни и грозни обиди, преди Пейков и депутатите от "Възраждане" да бъдат разтървани бързо от техни колеги и квесторите.

Това не е първият сблъсък между Пейков и "Възраждане". Преди време Пейков нарече Костадинов "Коцето Късопишков".

Впоследствие имаше един случай, при който за малко да се стигне до бой и в пленарната зала.