Актьорът Валери Йорданов вече не е част от трупата на Народния театър. Напуснал е по собствено желание, става ясно от публикация на страницата му във "Фейсбук".

"Току-що напуснах и се спасих от бъдещето на тази обилно парфюмирана смрад. Политическа, духовна и недотам-образована реалност. Току-що напуснах и се спасих и от "Съюза на Христо Мутаф…", пардон – на "Българските артисти", написа той в мрежата.

Причините за напускането си актьорът обяснява с "умишлена дискриминация и изгонване на най-ценните и търсени режисьори и спектакли". Йорданов говори и за загуби от 1,35 млн. лв., което според него е прецедент в историята на театъра. Актьорът, който оглави протеста срещу уволнението на Александър Морфов и започна подписка за оставката на директора Васил Василев, твърди, че предстои да съди Народния театър, без да уточнява за какво.

Йорданов участва в някои от знаковите спектакли на Народния театър – "Хъшове", "Опит за летене", "Караконджул", "Големанов" и "Народът на Вазов". Носител е на няколко награди "Аскеер" и "Икар".