Американската певица Лизо (Lizzo), която от няколко месеца е обвинявана в тормоз и лошо отношение от бивши танцьорки от екипа ѝ, обяви с публикация в Инстаграм, че "напуска" заради "лъжите", изричани срещу нея, но не поясни какви са намеренията й, съобщиха АФП и Би Би Си, на които се позовава БТА.

"Изморих се от това да приемам как всеки в живота ми и в интернет ме дърпа в калта", написа 35-годишната афроамериканка, чието истинско име е Мелиса Вивиан Джеферсън.

"Напускам", написа тя в публикацията, в която не уточнява откъде се оттегля – от музикалната индустрия, от социалните медии или другаде.

Лизо, която е обожавана от почитателите си заради защитата на хората с наднормено тегло и самооценката си, бе обвинена в тормоз и дискриминация от бивши танцьори от екипа й, които внесоха миналата година жалба в съда срещу нея.

В четвъртък певицата се изяви на събитие от предизборната кампания на президента на САЩ Джо Байдън в Ню Йорк. Адвокат на вносителите на жалбата критикува Демократическата партия на САЩ за поканата към певицата да участва в събитието за набиране на средства за кампанията на Байдън, съобщи "НюзНейшън".

"Всичко, което искам да правя, е музика и да карам хората да се чувстват щастливи", написа в петък Лизо. "Но започвам да вярвам, че светът не ме иска", добави тя в публикацията в социалната мрежа.

Певицата допълни, че постоянно се изправя срещу лъжи и подигравки за външния си вид. 

По-рано този месец в друга публикация в Инстаграм певицата съобщи, че работи "по най-добрата си музика" и "няма търпение" да я издаде.

"Почти готова съм отново да съм нормален човек...да обичам и да вярвам на хората", добави тя.

Певицата с мощен глас е родена в Детройт и израснала в Хюстън. Тя стана известна през 2019 г. със соул и рап изпълнения. Миналата година Лизо бе удостоена с награда "Грами" за най-добър запис на годината за песента си About Damn Time.