Лизо (Lizzo) все пак остава, няма да си ходи. Не си тръгва от музикалния бизнес и от сцената, както внушаваше нейна публикация в Инстаграм отпреди дни. Тя пусна уточняващо изявление, отново във видео в Инстаграм, певицата добави, че имала предвид, че се маха от негативните коментари, а не от създаването и изпълняването на музика. 

"Когато казах, че се махам, имах предвид, че преставам да обръщам внимание на всяка негативна енергия", добяснява се четирикратната носителка на "Грами". Нямало да се откаже обаче "от радостта на живота си, а това е да правя музика, която говори на хората". 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

"Знам, че не съм сама. По никакъв начин по размери или форми аз съм единственият човек, който понася негативните гласове, които изглежда са по-силни от позитивните. Но ако мога да дам само на един човек вдъхновението или мотивацията да устоява себе си и да каже, че няма да остави негативните хора да победят, негативните коментари, тогава съм постигнала повече, отколкото съм се надявала....Ще продължа да вървя напред, да съм самата се себе си", продължава певицата в стил на наръчниците по самоусъвършенстване.

Лизо набра популярност в края на миналото десетилетие, а размерите ѝ, както и смелият ѝ избор на облекло, я направиха героиня за движението за бодипозитивизъм (да харесваш и приемаш тялото си каквото е, дори и да си със свръхсвръх тегло, например), но и мишена на много злъчни коментари и насмешка онлайн, припомня "Гардиън".

През май 2023 г. тя заключи акаунта си в Туитър и пак заплаши да напусне музикалната индустрия заради вълна от коментари, критикуващи тялото ѝ и предположения, че тя е изоставила намерението си да отслабне, защото това няма да е от полза за нейния бранд.

Лизо се появи в Инстаграм тогава с публикация, която гласеше:

"Никога няма да спра да говоря колко трудно е за дебелите хора просто да съществуват. Да си гледате работата е безплатно. Ако Интернет беше лимитиран и за да се пусне един коментар, трябваха 24 часа, тогава се чудя как биха изглеждали социалните мрежи".

На този фон и позата на нападана и онеправдана, която певицата заема понякога, е странно, че тя се оказа замесена в сериозен скандал, в който нейни подчинени, танцьорки от балета ѝ се оплакаха от лошо отношение и тормоз. Срещу звездата има иск, който стигна до съд, от три от предишните танцьорки от шоуто ѝ, за сексуален тормоз, расистка дискриминация и създаване на враждебна работна среда. През февруари тя поиска съдът да отхвърли жалбата, но решението не бе в нейна полза. По-късно поне още шестима души от денс трупата на Лизо я обвиниха в лошо отношение.

Тя беше въвлечена и в друг съдебен иск от нейна бивша стилистка за облеклото ѝ. Тя твърди, че е била обект на обиди, на сексуален и расов тормоз от певицата в "несигурна, сексуално зарадена култура на работното място". И тук Лизо поиска искът да бъде отхвърлен, решението се чака.

Въпреки всичко кариерата ѝ продължава да се развива добре, миналото лято изпълни първата песен в хита "Барби". Все така си пуска видео и снимки като модел на бански костюми от нейния бранд Yitty.