Имаш среща с Бойко Борисов, а те посреща Делян Пеевски.

Така премиерът в оставка Николай Денков описа комуникацията на "Продължаваме промяната-Демократична България" с ГЕРБ и партньора й ДПС в интервю за бТВ.

По думите му чество се случвало решения на ГЕРБ да ги чува първо от Пеевски.

"Оказа се, че ГЕРБ избяга от реформите. Историята изглеждаше като от филма "Татко ще ми купи колело, ама друг път". ГЕРБ, заедно с ДПС, имат огромно влияние в съдебната власт и в различните регулатори и очевидно не са готови да променят системата такава, каквото е. А е важно да се промени, защото това ще промени съдебната система, начина на правене на бизнес у нас", посочи още Денков.

По думите му е изглеждало, че вътрешният министър Калин Стоянов е прикривал връзки между Нотариуса, "Осемте джуджета" и Министерството на вътрешните работи.

"Моментът този министър да бъде сменен беше ротацията", посочи Денков и припомни колко пъти е трябвало да подтикне вътрешния министър, за да вземе мерки за БФС.

В същото време Стоянов чака покана от посочения за служебен премиер Димитър Главчев пак да е министър.

"Най-трудно в момента е на г-н Главчев и ние трябва да направим всичко възможно, за да му помогнем да си свърши работата. Ще осигурим максимална приемственост. Моят призив към него е да осигури максимално честни избори. Вътрешният министър и министърът на електронното управление имаха моето доверие до местните избори. Действително трябва да решим дали ще продължим към европейския си път на развитие, или ще се върнат на бял кон тези, които през последните години забавиха развитието на България. Как е работило това правителство - ще се оцени след няколко години", посочи Денков.