Избихме между 2000 и 3000 украински бойци, които бяха в капан в Дебалцево, заявиха военни от самопровъзгласилата се Донецка народна република, цитирани от Интерфакс.

В телефонен разговор с агенцията един от сепаратистите заявил: "Поне 2000 войници са убити в Дебалцево".

Украински войници на път за Киев.

"Предполагаме, че около 10 000 украински войници бяха обкръжени в Дебалцево. От тях 3000 са унищожени", съобщил за Интерфакс зам.-министърът на отбраната на т.нар. Донецка народна република Едуард Басурин.  

Киев не дава никаква информация за загинали войници в града. Но се съобщава, че в Артемовск са настанени в болницата 167 ранени при изтеглянето на войската. Украински депутат обаче твърди, че има сведения за десетки трупове в моргата на здравното заведение без да се знае точния им брой.

Армейците се връщат във вътрешността на Украйна с техниката си.

Дали информацията на сепаратистите не е силно преувеличена все още не е ясно. Днес сутринта започна изтеглянето на украинската армия от Дебалцево и проруските отцепници обявиха, че при напускането на града украинските воиски предават оръжията и техниката на сепаратистите. Както се вижда обаче от снимки на световните агенции, украинските бойци напускат Дебалцево с техниката и оръжията си.

Украинските войници напускат Дебалцово в пълно бойно снаряжение.