В четвъртък Доналд Тръмп реагира  предпазливо, когато беше попитан в радиоинтервю дали "все още е на 100% с Израел" след изказването му миналия месец, в което призова еврейската държава да "довърши" войната си срещу "Хамас" в ивицата Газа, предаде "Ню Йорк пост", цитиран от БТА.

"Трябва да се върнете към нормалността и мира", каза 77-годишният бивш президент пред консервативния радиоводещ Хю Хюит, след което непровокирано се нахвърли върху конкурента си на изборите през ноември - американския държавен глава Джо Байдън. "Целият свят се взривява заради този идиотски президент, който имаме. Той е идиот. Той е най-глупавият президент, който някога сме имали. Той е най-корумпираният и най-некомпетентният. И е най-лошият президент, който някога сме имали, в пъти над останалите. Ако съберете 10-те най-лоши президенти в историята, те не са нанесли щетите, които нанесе този човек".

Тук Хюит опита да върне републиканеца на темата за войната в Газа и го попита дали съветът му към Нетаняху би бил: "Приключете с това по-бързо".

"Е, това е целият съвет, който можете да дадете", отговори Тръмп. "Имам предвид, че това е съветът. Трябва да приключите с това и да се върнете към нормалността".

Бившият президент добави, че "не съм сигурен, че ми харесва начинът, по който Израел провежда офанзивата си".

"Трябва да постигнеш победа, а това отнема много време. И другото нещо, което мразя, е, че те постоянно пускат записи. Всяка вечер пускат записи на падаща сграда. Не би трябвало да пускат такива записи. Правят го, затова губят пиар войната. Израел абсолютно губи пиар войната."

След като се оттегли от Белия дом, Тръмп изрази разочарование от Нетаняху заради това, че е признал победата на Байдън на изборите през 2020 г. 

Досега екипът на бившия президент не е доказал в съдебна зала и един случай на изборна измама.