Без сериозно напрежение премина футболната среща между отборите на ПФК „Левски“ и ПФК “ЦСКА“.

Така е озаглавена официална новина на сайта на МВР по повод мача "Левски" - ЦСКА-София (0:2) от Първа лига. 

Двубоят всъщност премина под напрежение между фенове на двата отбора, които изстреляха сигнални ракети едни към други от секторите Г и А. Има ранено дете, а и пострадали униформени. Ракети и друга пиротехника все пак бе вкарана в стадиона, въпреки че часове по-рано СДВР се похвали с разкрито огромно количество такива изделия.

"В резултат на създадената организация от ръководството на СДВР, не се допусна напрежение и тежки инциденти по време на днешната футболна среща на Националния стадион „Васил Левски“ между отборите на ПФК „Левски“ и ПФК “ЦСКА“, пише в информацията на МВР. - Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове.

От началото на футболната среща до момента са задържани 28 души – осем за притежание на наркотични вещества, двама за забранени предмети, двама агресивни, един за неподчинение на полицейско разпореждане и 15 за носене на пиротехника – 11 от тях непълнолетни  - сред които и четирима малолетни. Има и пострадали служители на реда - двама от тях са с повърхностни изгаряния по врата и лицето."

През второто полувреме се стигна и до сбиване между фенове и частни охранители в сектор "А", където днес бяха левскарите. Тогава се намеси полицията, която изгради кордони край фенските сектори.

На запалянковци бе оказана помощ в линейките на самия стадион.

"Ангажимент по охраната на реда на спортната среща имаха частни охранителни фирми, столичните полицаи бяха в готовност да се намесят при възникнала необходимост. Съгласно предварителния план, след приключване на мача на територията на стадиона бяха забавени привържениците на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове. Всички посетители напуснаха без сериозни инциденти.

Към момента няма сериозни нарушения на обществения ред по улиците в района и в посоките на изтегляне на феновете на двата отбора", казва още пресцентърът на МВР.