"В момента всички кафяви медии и прокуратурата работят в координация."

Такава констатация направи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Вече два дни, откакто служебното правителство на Борисов и на Пеевски управлява и какво вече виждаме за тези два дни - прокуратурата отново е бухалка. Единият начин е, че заплашва директно хора като главния секретар. Вторият - изтичат сигнали и информация, която не трябва да изтича, от прокуратурата към медиите", посочи Петков пред журналисти в партийния дом.

Според него са започнали отново "да ни плашат, че няма пари" и добави, че утре ще дадат само на половин милион пенсионери добавка, а на милион и половина - няма. "А ние бяхме предложили 11% на всички пенсионери" (увеличение на пенсиите, б.р.).

"Вижда се, че с огромна скорост успяхме да се върнем към стария модел. Хубавата новина е, че имаме само два месеца от този ужас", посочи Петков.

По думите му, ако има престъпление, Живко Коцев трябва да бъде разследван. Но не и да бъде сплашван от главния прокурор (Борислав Сарафов) и компания, че ще бъде разследван, ако не си подаде оставката. 

"От едната страна имаме медийна кампания с кученца с пари, от друга - имаме главен прокурор на държавата, който казва ще те разследвам, ако не си подадеш оставката", заяви Петков.

"Прокуратурата се е превърнала във фабрика за компромати", посочи и Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България".

"Кажете ми къде са доказателствата за контрабанда. Сложиха някакъв етикет на някакви хора, може да е вярно, но дайте доказателства", допълни, визирайки сем. Димитрови, свързани с Живко Коцев, които факт, не са осъдени по такова обвинение. "Аз съм убеден, че Живко Коцев не е участвал в престъпни схеми."

Атанасов насочи вниманието към МВР министърът Калин Стоянов, посочен от ГЕРБ като поводът да отидем на избори.

"Ще дойде време, ще разберем какви са връзките на Калин Стоянов...", заяви той.

Припомняме, че тази сутрин бившият МВР министър Иван Демерджиев също обърна внимание на ролята на Стоянов, който Димитър Главчев (ГЕРБ) избра и за служебен министър след горещата подкрепа на Бойко Борисов и Делян Пеевски.

"Защо не изтече копие от протокола за разпит на Калин Стоянов, твърди се е проведен и такъв във връзка с митниците. Когато питате за Паскал, двама служители на "Капитан Андреево", в "Кулата", за които имаше данни, но нямаше доказателства, че са замесени в контрабанда, аз ги бях преместил на северната граница и много внимателно ги следях и проверявах. Едно от първите неща, които Калин Стоянов извърши като встъпи в длъжност е да ги върне на същите места. Искам да попитам Калин Стоянов пак във връзка с въпросния Паскал, дали му е известен един служител с прозвището Миро Тигъра, който е на висока позиция в СДВР, кой го назначи този човек. Известно ли му е дали този човек поддържа тесни взаимоотношения с хора, близки до въпросния Паскал.", загатна Демерджиев.