Слагането на името на Георги Гвоздейков като шеф на щаба за изборите е маркетингов трик на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Борисов и Пеевски умело правят маркетингов трик, при който слагат името на Георги Гвойздейков отпред, за да си реализират всички задачи за купен вот в абсолютно пълната координация - от вътрешния министър, до главния секретар на МВР", заяви Петков.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази мнение, че всички ще приветстват решението служебният министър Гвоздейков да оглави щаба за изборите, за да може да бъдат честни и демократични. 

Петков припомни, че Гвоздейков е изключен от "Продъжаваме промяната".

"Да оправдаят и да могат да замажат очите на хората през името на Гвоздейков, а изцяло да държат контрола в собствените си ръце. Според мен купеният вот ще бъде безпрецедентен на тези избори", коментира съпредседателят на ПП.

Петков определи великденската добавка за пенсионерите като "еднократно подхвърлени пари от джипката".

"Това, което се случи днес обаче, е, че се даде реално предизборна добавка, която се даваше по време на управлението на ГЕРБ само за да се замазват очите на едни пенсионери. И това, което е по-лошото в днешния ден, е, че 1.5 млн. пенсионери не получават тази добавка, а само половин милион", коментира още Петков.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира, че служебното правителство отстранява всички, които не се ползват с доверието на Пеевски.

"Всички, които се ползват с доверието на Пеевски остават. Това същото важи и за ДАНС", заяви още Иванов.