Задържаният за контрабандната афера около Агенция "Митници" Стефан Димитров е откаран в Окръжна болница от следствения арест. Това съобщи Нова тв, позовавайки се на свои източници.

Правели са му изследвания в Спешното отделение, потвърждават от лечебното заведение. Най-младият от 4-мата обвиняеми вчера също имал оплаквания и е бил изведен от килията и прегледан във ВМА.

Днес мъжът е бил в следствения арест, когато получил оплаквания за проблеми в крайниците, главоболие и световъртеж, уточнява БНТ.

Направени са му кръвни изследвания, лумбална пункция и скенер на глава. Допълнително е проведена консултация с невролог и е преценено, че мъжът няма нужда от хоспитализация.

Тъй като само той и директорката на агенцията Петя Банкова са оставени в ареста от СГС, те обжалваха пред апелацията. Така в четвъртък втората инстанция трябваше да гледа ареста им, но адвокатката на Банкова не се яви в съда и заседанието пропадна. То остава за вторник, 16 април.

Именно Стефан Димитров е и човекът, който фигурира на най-много снимки с бившия вече главен секретар на МВР Живко Коцев, че и с Бойко Рашков. Тези кадри - "изтичайки" в медии, заедно с протоколи от разпити, дадоха началото на масирана политическа атака срещу Коцев, но и срещу правителството на Николай Денков, а по линия на Петя Банкова - персонално и срещу Асен Василев.

Още при арестите бащата на Стефан - Марин Димитров, също се почувства зле и беше приет в „Пирогов”. Към момента статутът му не е известен, тъй като ако прокуратурата все още държи да го задържа, той трябва да "стартира" от първа инсанция - Градския съд.

Четвъртият обвиняем в "бандата" за контрабанда и пране на пари - Никола Николов-Паскал се издирва.