Два дни, след като се отложи въпросът с ареста на двамата от аферата "Митници", и предпоследният арестант се почувства зле. Стефан Димитров е бил в събота в Окръжна болница. Засега е нямал късмета да го пуснат, но болен се оказа и баща му, а четвъртият обвиняем Никола Николов-Паскал се води изчезнал.

От вътрешнополитическия живот: Корнелия Нинова заговори за широко ляво обединение за изборите... Само не назова един от традиционно най-големите препъникамъни пред това - нейната собствена личност.

По света: ужасяващ атентат в Австралия - мъж, който очевидно е нямал кой знае колко добре структуриран план, закла 6 човека в мол в Сидни. Тук пък "човекът на деня" е полицайка, която го застреля на място, след като й посегнал с нож.

Напрежението между Израел и Иран продължава да надува "тенджерата под налягане" - вече до критични атмосфери. Ситуацията никак не е смешна, но правителството на Димитър Главчев разпространи съобщение, че "следи с повишено внимание ситуацията и е в готовност да предприеме необходимите действия за защита на българските граждани, намиращи се в региона". Не става ясно коя от двете страни ще нападаме.