Не съм го бил, обяви в социалните мрежи Иво Дошев, активистът, обвинен от "Спаси София", че е нападнал нейния общински съветник Стефан Спасов миналата седмица.

Тогава Спасов съобщи, че при инспекция на ремонт е бил физически нападнат от Дошев - активист, известен с подкрепата си за кандидати на ГЕРБ на местния вот.

Според Дошев обаче случката се е развила другояче - двамата са разговаряли, скарали са се, но Спасов го последвал.

"След като го попитах за електробусите и защо липсват като стратегия за София, предвид че са най-евтиният и най-екологичен транспорт, Стефан Спасов рязко агресира и тръгна подире ми, за да се заяжда с мен, очевидно търсейки конфликт с мен. Аз от моя страна бързах, защото имах работа за през деня и се опитвах да се прибера, за да си я започвам и не му обръщах внимание. А това много го издразни и той ме снимаше с камерата на телефона си, докато вървях и се заяждаше с мен“, пише той в социалните мрежи.

Физически контакт все пак е имало, макар че според Дошев инициатор е общинарят:

"Това, че не му обръщах внимание, не му хареса и той продължаваше да върви след мен, продължавайки да търси конфликт.

Когато стигнах до входната врата, той застана пред мен и не ми даваше да си вляза, започна да ме бута и да ми дърпа и тегли ръката, докато си отключвам, но дори и тогава не съм го бил, просто му свалих очилата с два пръста и го пратих да си ги взима.

Аз си отключих и си влязох. Това е, което стана - и съседи, и работници са описали точно това в показанията си - и само Стефан Спасов е писал, че е бил бит", твърди още той.