Къщата в Дания, в която барабанистът на Metallica Ларс Улрих е прекарал детството си, се предлага на пазара на недвижими имоти в северната страна за 48 млн. датски крони.

Това съобщава сайтът WeRock.bg, като изчислява, че това се равнява на около 6,85 млн. щатски долара.

Четириетажната сграда се намира в най-луксозната част на едно от предградията на Копенхаген - Гентофте. Тя е построена през 1907 г. и е проектирана от известния архитект Карл Брумер. По-долу може да гледате видео, в което самият Ларс разказва за детството си в къщата и за първите 17 години от живота си, прекарани в нея.

Той споделя, че баща му (легенда на датския тенис) е имал стая за музика, в която е слушал записи на Майлс Дейвис и Джон Колтрейн. Самият Ларс пък е разполагал със свое помещение, в което са били барабаните му. Там е имало и стереоуредба и 700 плаката на Deep Purple.

Както вероятно знаете, бащата на барабаниста Торбен Улрих, който почина в края на миналата година, се е състезавал като професионален тенисист. Той иска сина му да поеме по неговия път и го изпраща в САЩ, за да тренира в академията на Ник Болетиери. Там обаче Лерс решава да избере музиката вместо спорта за свое поприще.

Той се мести в Лос Анджелис и пуска обява за група в местен вестник, на която отговарят Джеймс Хетфийлд и Хю Танер.

Името Metallica пък е измислено от радиоводещия Рен Кинтана, който търси название за свое метъл предаване. Той се колебае между "Metallica" и "Metal Mania". Ларс Улрих обаче го насърчава да избере "Metal Mania", за да използва METALLICA за име на бандата си.

Тя е официално сформирана през октомври 1981 г. Останалото, както се казва, е история, пише днес роксайтът.