Прокуратурата е готова с обвинителния акт и праща на съд младият водач, който помете при безумен пътен инцидент Ани и Явор на бул. "Сливница" в София. 

В тъмната част, рано призори на 8 май Адриан Антонов (18 г.) който има книжка съвсем отскоро и е още ученик, връхлита без никакви следи от спирачен път пресичащите на "зебра" Анна-Мария Милчева (24) и Явор Стоянов (23).

От днешното съобщение на прокуратурата става ясно, че младежът е карал със 106 км ч в града - при разрешени 50 км/ч.

А близки на двамата убити приеха инициативи срещу безумието по пътищата.

Направени са 11 броя експертизи, събрани са още много писмени доказателствени средства и справки. Очака се съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Ето и целия текст на съобщението на прокуратурата:

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу А. А., причинил смъртта на Ани и Явор на пешеходна пътека при управление на моторно превозно средство

          Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) за причинена смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство – престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 2, алт. 2 и пр. 5, б. „б", алт. 1, вр. ал. 1, вр. ал. 4, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

          Според обвинителния акт на 08.05.2023 г., около 00:17 ч., в гр. София, при управление на лек автомобил по бул. „Сливница" с посока на движение от ул. „Мелник" към бул. „Константин Величков" и в района на кръстовището с ул. „Русе", А. А. е нарушил правилата на движение по пътищата, като движейки се със скорост 106 км/ч (при разрешена максимална скорост 50 км/ч), не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Анна-Мария М. и Явор С., и реализирал пътнотранспортно произшествие, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на двамата пешеходци. Деянието е извършено на пешеходна пътека и от него е настъпила смърт на повече от едно лице.

           Разследването е извършено от Сектор „Разследване на транспортни престъпления" – СДВР под ръководството и надзора на СГП.

            https://prb.bg/sgp/bg/news/aktualno/64506-sgp-obvini-i-zadarzha-za-srok-do-72-chasa-18-godishen-vodach-na-lek-avtomobil%2C-k

           https://prb.bg/sgp/bg/news/aktualno/64546-po-iskane-na-sofiyska-gradska-prokuratura-sadat-vze-myarka-za-neotklonenie-%E2%80%9Ezada

           Обвинението се доказва от събраните в хода на разследването свидетелски показания, оглед на местопроизшествие, веществени доказателства, 11 броя експертизи, други писмени доказателствени средства и справки.

           Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.