ЦСКА и "Левски" се изправят в последен сблъсък през сезона на Националния стадион "Васил Левски". Мачът започва в 16:15 часа и с него стартира и шампионският плейоф. "Армейците" заемат второ място, само с точка пред третия - "Черно море". "Сините" пък са пети и се нуждаят от победа, чрез която ще съхранят шансовете си да играят в Европа през следващия сезон.

"Левски" има още една причина да се бори за трите точки - вечният съперник триумфира с 2:0 при последния сблъсък преди три седмици. Първото дерби през сезона, което се игра през октомври, приключи при резултат 1:1. 

Заради мача движението в центъра на София се променя. От 08:00 часа до приключване на футболната среща се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, на паркинга на моста пред националния стадион.

Полицията предприема мерки за опазване на обществения ред, като ще бъдат използвани дронове и видеокамери за установяване на нарушители. Около стадиона ще има пунктове за проверка, като е забранено използването на пиротехника.