Нюзфийдът днес е ясен: "който никога не е боднал един измислен подпис някъде фиктивно, само и само по-бързо да се отметне някоя глупава и бюрократична задача - нека пръв хвърли камък". В смисъл - по Кирил Петков и Лена Бориславова.

Обаче звездите сякаш нашепват, че прокуратурата изобщо не е навита с лека ръка да махне и да отмине при такава "подадена й топка" - помните списъците с незаловените бандити, които Петков подигравателно носеше на Гешев, нали?

А нашата прокуратура трайно е доказала през годините, че не успява да устои на изкушението да се превърне в мощен играч по изборите. Да припомняме ли NEXO, които сега най-вероятно ще ни осъдят за милиарди.

Путин удари Одеса - ей така... Този град нито е близо до териториалните му апетити (да се надяваме!), нито му пречи - просто е красив и цивилизован... Що па да не го размажем, просто защото можем?!

Други случки от широкия бял свят: в Румъния ефективно са си осъдили принца, че си е реституирал резиденция - в ущърб на обществения интерес. При това го издирват и възнамеряват да го вкарат в затвора ефективно. То той не бил баш принц, де... 

И все пак - каква странна държава, не смятате ли?!